-20% PÅ SHORTS & PIRATBUKSER

Laster...

Ordbok

Informasjon om teknologier og standarder innenfor arbeidstøy og vernesko.

AIR-FINITY

Patentert såleteknologi som reduserer 55% av belastningene og 30% av trykk på sålen. Dette reduserer smerte i føtter og beskytter leddd. Sålen er termisk isolerende

BOA®

Snøresystemet som forbedrer skoens funskjon og passform. Muliggjør enkel, presis og nøyaktig snøring med jevn trykkfordeling. Skreddersydd og svært robust med minimal friksjon. Boa®-lukkesystenet har en garanti på skruehjul og lisse i produktets levetid. Boa®-systemet er et registrert varemerke for Boa Technology, Inc. USA.

COOLTEC

Bruk av funksjonelt tøy kan føre til oppbygging av varme under fysisk aktivitet. HeiQ -behandlede tekstiler balanserer kroppsvarme ved forhøyede temperaturer. HeiQ kjemisk kjøleteknologi som sikrer at tøyet er behagelig og tørt å ha på. Brukeren blir avkjølt med opptil 2,5 C hviis han er overopphetet. Denne behandlingen holder opp mot 40 vasker og er ufarlig for huden (uavhengig testet).

CORDURA®

CORDURA®-materialene er ekstremt sterke, lette og vedlikeholdsfrie. Selv det letteste CORDURA®-materialet er dobbelt så slitesterkt som sammenlignbare materialer laget av standard nylon.

DGUV 112-191 (BGR 191)

DGUV 112-191 er tyske forskrifter som definerer de egenskapene som er nødvedige for å opprettholde CE-sertifiseringen ISO 20345:2011 ved bruk av ortopedisk innleggssåle. De tyske forskriftene er for tiden de eneste på europeisk nivå, og har blitt pålagt som referanse for alle EU-land. 

DUPONT™ SORONA

Sorona® er et miljøvennlig, lett, pustende, myk og tynt materiale med utrolig gode isolasjonsegenskaper. Sorona er dessuten hurtigtørkende. 

ESD

Den statiske elektrisiteten som er samlet i kroppen, lades sikkert og kontrollert ut igjennom verneskoens sålekontruksjon. "Electro Static Discharge" - 61340-5-1 i IEC 61340-serien av internasjonale standarder omhandler nødvendige krav til konstruksjon, forberedelse, installasjon og vedlikehold av et kontrollprogram for elektrostatisk utladning av elektriske eller elektroniske deler, komponenter og utstyr som er følsomme for skade fra elektrostatiske utladninger. Statisk elektrisitet kan reduseres ved hjelp av ledende materialer, f.eks. ESD-godkjent fottøy som bokstavelig talt gir deg jordforbindelse og leder statisk elektrisitet ut av kroppen. Slik unngår du å overføre den statiske elektrisiteten til det materialet du arbeider med.

FLEXITEC®

Würth MODYF såleteknologi produsert i tverrstivet fjærstål. En jevn overflate gir foten en stabil base og sikrer optimal energi og kraftoverføring, samt kontroll med maksimal fleksibilitet. Teknologien brukes på utvalgte vernesko fra Würth MODYF.

GRS

GRS (the Global Recycled Standard) er en internasjonal merkeordning som sertifiserer tilstedeværelsen av resirkulerte materialer i ulike tekstiler. Råmaterialets beskaffenhet verifiseres også av tredjepart, og sikrer at det faktisk er regenerert materiale som ender i plagget. 

HDRY®

HDry®-membranen er spesialutviklet for fottøy og har høy vanndampgjennomtrengelighet. Membranen er sveiset direkte på undersiden av overmaterialet og eliminerer derfmed friksjonspunkter. HDry® skaper et større volum av tørr luft mellom foten og membranen. Dette minimerer risiko for kondens fra svettte og varme, og bidrar til en stabil temperatur i verneskoen.

 

INDUSTRIVASK

ISO 15797 er en garanti for at produktet tåler industriell vask og tørk. Testprosedyren skal etterligne den effekten industrivask har på arbeidsklærne, samt farge og holdbarhet. Klærne blir testet gjennom åtte ulike vaskeprosedyrer som til sammen skal stimulere den påvirkningen arbeidsklærne utsettes for under industriell vask.

PUSTEEVNE

Pusteevne (MVP - moisture vapour transmission) måles i gram (g) vanndamp per kvadratmeter (m²) over en 24-timers periode. Dette betyr at f.eks. med en pusteevne på 5.000 g vanndamp passere gjennom en kvadratmeter av disse tekstilene i løpet av 24 timer. Membran med en verdi på 10.000 g/m²/24 timer eller mer regnes som meget pustende. 

STRETCHBELTE

Stretchbelte integrert i linningen som gir inntil 6 cm utvidelse av livvidde. Gir perfekt passform, bevegelighet og støtte.

RIP-STOP

Ripstop-stoffer er vevde stoffer som ved bruk av en spesiell forsterkingsteknikk gjør materialet motstandsdyktig mot riving og rakning. Under veving blir armeringsgarn vevd inn med jevne mellomrom i et kryssingsmønster. Intervallene er typisk 5 til 8 milimeter. 

THERMORE

Thermore® er en funksjonell høyteknologisk termoisolasjon som er utviklet for å beholde naturlig kroppsvarme.

THINSULATE

Thinsulate™ er en vevd membran som isolerer utmerket mot kulde.

3M™SCOTCHLITE™

Reflekterende materiale som gir økt synlighet i skumring og mørke, og dermed beskytter mot alvorlige ulykker. 

TOLAGSSÅLE

En tolagssåle består av mellomsåle og yttersåle. Mellomsålen er vanligvis litt mykere for å sikre bedre demping, mens yttersålen er sklihemmende og varme-, olje - eller kjemikaliebestandig. 

VANNSØYLE

Vannsøyle er angitt i millimeter. Verdien sier noe om plaggets vanntetthet. Jo høyere vannsøyle, desto mer vanntett er materialet. 

VIBRAM

Italiensk merkevare, regnes som en av verdens beste skosåler. VIBRAM®-såler anses å være spesielt slitesterke, sklihemmende og støtdempende. Utvalgte såler brukes på enkelte av våre vernesko.

UV STANDARD 801

Produkter som er kompatible med UV standard 801 beskytter huden mot solstråling. Plaggets solbeskyttelsesevne påvirkes av hvor stramt plagget sitter under bruk, fuktighet fra svette og vann samt bruksslitasje. Derfor bli tekstilet strukket, fuktet, vasket og utsatt for mekanisk stress under testing. 

ØKOLOGISK BOMULL 

Bio-bomull er produsert i henhold til retningslinjer for økologisk jordbruk. Syntetiske plantevernmidler eller kunstgjødsel, som vanligvis benyttes når bomull dyrkes, erstattes av økologiske hjelpemidler som gir mindre miljøbelastning. Bærejraft spiller hovedrollen i bio-bomull. 

ØKO-TEX®

Produkter merket med Øko-Tex/Trygge Tekstiler skal ikke inneholde allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer. Merket gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm. Øko-Tex Standard 100 er et internasjonalt test- og sertifiseringsystem for tekstiler. MADE IN GREEN by ØKO-TEX er en utvidelse av ØKO-TEX standard 100-merket, som i tillegg til å sikre at varen ikke inneholder skadelige kjemikalier, også sikrer at varen er produsert på en miljøvennlig og sosialt ansvarlig måte.