-20% PÅ ALLE VARER T.O.M 28.JULI

Laster...

Etisk handel og ansvarlighet

Vi i Würth MODYF er med i en bransje som utvilsomt har utfordringer som påvirker både folks levekår og miljøet. Dette er noe vi er svært bevisst. Alle valg som blir gjort vil ha en konsekvens så vi forsøker, steg for steg, å ta gjennomtenkte beslutninger som gjør oss mer bærekraftige over tid.

Det er ingen "quick fix" for denne typen utfordringer, men en kontinuerlig utvikling. Vi som jobber med arbeidsklær er også en del av bransjen som må holde visse krav, kvaliteter og normer som må til for å beskytte brukeren. 

Ved å holde oss oppdatert på bla. ny teknologi innen produksjon av tekstiler og klær, i tillegg til å holde høy kvalitet på produktene som skal ha lang levetid, håper vi å kunne være en positiv og bærekraftig aktør i et marked i stor endring. 

Policy for bærekraftig forretningspraksis

Würth MODYF er opptatt av ansvarlighet og miljø, både internt i hverdagen og hos våre samarbeidspartnere

Vi er Miljøtårnsertifisert. Miljøfyrtårn arbeider systematisk med miljøtiltak i hverdagen. Vi oppfyller bransjekravene og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø.

Vi er medlem av Etisk handel Norge. Dette innebærer blant annet at vi forplikter oss til å jobbe for handel som fremmer menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, utvikling og miljø. Vi stiller krav til våre produsenter og følger også opp at våre klær blir produsert under anstendige forhold. Vi vektlegger langsiktig samarbeid med våre forbindelser, da dette skaper forutsigbarhet i produksjonsleddet.

Vi er også medlem i Grønt Punkt Norge og har allerede betalt for at emballasjen skal gjenvinnes. Men vi er avhengig av at du kildesorterer og leverer til resirkulering. 

Når det kommer til markedsføring og kommunikasjon, så har vi i Würth MODYF skrevet under på Grønnvaskingsplakaten. Hvor vi stiller oss bak innholdet og lover å gjøre vårt ytterste for å følge prinsippene i vår kommunikasjon utad og i vår daglige drift. 

Steg for steg med bærekraftige materialer

Würth MODYF etterstreber at alle produkter blir laget med Øko-Tex100 sertifiserte stoffer. Dette betyr at tekstilet/materialet har blitt testet og at det er trygt å bruke i klær som er i kontakt med huden. Sertifiseringen garanterer at helserisikoen i tilknytningen til stoffet er så lav som overhodet mulig. Dette er, med andre ord, en garanti for at skadelige kjemikalier som kan sitte igjen i det ferdige produktet ikke overstiger fastsatte grenseverdier. Minst 95 % av våre produkter er produsert av Øko-Tex100 sertifiserte materialer. 

Overdelene i Nordice-serien er produsert etter GRS-standard. GRS står for the Global Recycled Standard, og er en internasjonal merkeordning som sertifiserer tilstedeværelsen av resirkulerte materialer i ulike tekstiler. Råmaterialets beskaffenhet verifiseres også av tredjepart, og sikrer at det faktisk er regenerert materiale som endrer i plagget. 

 

I et market som i økende grad er opptatt av design, passform og farger, spiller også standarder og nye teknologier en viktig rolle. Beskyttelse av brukeren er vår hovedprioritet, derfor er pålitelighet, bærekraftige løsninger og ærlighet grunnlaget for et forretningsforhold med oss.  

Åpenhetsloven

Vi er forpliktet til å overholde den norske åpenhetsloven og er åpne for alle relevante spørsmål fra våre interessenter. Ta gjerne kontakt med oss med spørsmål på info@modyf.no!

Les mer om åpenhetsloven her