-20% PÅ VERNESKO MED KODEN SKO20

Laster...

THE CREATOR

JULIA SCHÄFER

Byggmester, Martin Scäfer Baus

Foreldrene til Julia drev byggefirma og Julia ble naturligvis introdusert for håndverk og konstruksjonsarbeid i ung alder. Foreldrene hennes bygde selskapet uten tidligere erfraring om forretningsdrift og veien ble til mens de gikk. Bedriften vokste, arbeidsprosessene ble kontinuerlig utviklet og profesjonalisert, og entusiasmen for byggearbeid smittet over på Julia også.

Etter skolen fullføte hun lærlingstiden som kontorist før hun tok fatt på byggmesterlæra. Julia er derfor ikke bare en dyktig bygningsarbeider, men har også de administrative ferdighetene som skal til. I fremtiden vil hun gjerne overta foreldrenes virksomhet, men inntil videre gleder hun seg over utfordrende oppgaver og god stemning på byggeplassen.

Å sitte bak et skrivebord hele dagen er bare ikke min greie. Jeg må komme meg ut og bevege meg, hvis ikke blir jeg veldig urolig

Julia Schäfer

Julia Schäfer 
@tschulique

Byggmester

Julia er som regel det eneste kvinnelige innslaget på byggeplassen, en situasjon hun gjerne vil forandrepå. Hun jobber derfor aktivt for å øke kvinneanderelen innenfor bygg og håndverk, og et av verktøyene hun bruker for å nå målet, er Instagram-profilen hennes @tschulique hvor hun dokumentere sitt daglige arbeid. Instagram-profilen hennes får mye oppmerksomhet, og mer enn hundre tusen mennesker følger Julias liv på jobb. Riktig håndtering av sosiale medier krever stor innsats og Julia bruker ofte mange timer etter arbeidstid på bilde og videoredigering til kanalen sin. Hun liker godt denne delen av jobben, men kunne aldri tenke seg å bytte ut arbeidet på byggeplassen til fordel for aktiviteter på sosiale medier. 

Skrivebordsarbeid

Arbeidet på en byggeplass må planlegges og organiseres nøye. Julias dag starter som regel med en kaffekopp på kontoret før hun gjennomgår dagens planer  for de forskjellige pågående byggeprosjektene selskapet administrerer. Julia tar målinger, bestiller nødvendige materialer og setter opp tidsplaner for de enkelte oppgavene på byggeplassen.

Byggearbeid

Stein på stein

Moderne teknologi gjør at byggearbeid ikke er så tøft og slitsomt som før i tiden. Når det er sagt, er det fremdeles et fysisk håndverk som krever mye styrke og dyktighet. Würth MODYF Performance-serien er tøff, slitesterk og fleksibel, og er helt perfekt for denne typen arbeid. Hun flytter ikke bare seg selv, men også de massive Quadro mursteinene på plass. Musteinene stables på plass med en kran inntil en helt rett vegg er ferdig. 

Performance-serien

Fagerheim Byggteknikk AS benytter seg av Performance-serien. Ytelse i toppklasse!

Vellykket lagspill

Arbeid på en byggeplass krever at man spiller på lag. Kompetansen og styrken til de som jobber på stedet er nøkkelen for å lykkes. Selv etter endt læretid, er Julia fortsatt drevet av ønske om å lære mer og få mer erfaring, og derfor elsker hun å jobbe med og lære av noen av sine mer erfarne kollegaer. Hun setter pris på den åpne og ærlige tonen, det tette samholdet og at teamet trekker i samme retning. 

Slutten på en lang dag på stedet tonegis av musikk fra radioen og lyden av rennende vann fra hageslangen. Dagens støv og skitt vaskes av, verktøy og materialer pakkes bort og teamet går gjennom dagens fremgang i lys av den nedgående solen. Nok en fin arbeidsdag nærmer seg slutten.


Et prosjekt blir et hjem

Julia ser stolt på det ferdige huset. Grundig planlegging, fullkommen presisjon og felles innsats av hele teamet har resultert i et ferdig bygg. Det er det som gjør det til et mesterverk. En av tingene Julia liker mest med arbeidet sitt, er at det er godt synlig. Hvert trinn i prosessen kan sees, byggeplassen endres hver dag og bit for bit pusles alt sammen. Til slutt har byggeplassen gått fra en tomt til et hus, og helt til slutt et hjem for husets nye beboere. 

 


Kjøp antrekket til Julia

Flere Master-historier

Raymond Fredriksen

Som avdelingsleder på Dekkmann Gjermundsen Bilsenter AS har Raymond en hektisik arbeidshverdag med flere roller. 

Björn Orth

Björn og teamet jobber i store høyder, over 100 meter over bakken og utsettes for full kraft i vindkastene.