-20% PÅ BUKSER MED KODEN BUKSE20

Laster...

EN 14058 Beskyttelse mot kulde

Denne standarden beskytter deg mot moderat kulde ned til -5 °C. 

EN 14058

Denne standarden spesifiserer testmetoder som kreves når det gjelder klær for et moderat kaldt miljø. Den definerer også testmetodene for klær samt merkingskravene. For eksempel vil en EN 14058 jakke ha piktogrammet til standarden etterfulgt av 3 til 5 verdier som indikerer ytelsesnivåene som er et resultat av testmetodene som er:

  • Kuldebeskyttelse (RCT): Måles på alle stofflag og består av tre klasser, hvorav klasse 3 er det maksimale nivået av varmeisolasjon.
  • Pusteevne: Består også av tre klasser hvorav klasse 3 er best. 
  • Vanntetthet: Består av to klasser hvorav klasse 2 er best. 
  • Kuldebeskyttelse med bevegelig mannekeng: Valgfri test som definerer termisk isolasjonsverdi med test på bevegelig mannekeng.
  • Kuldebeskyttelse med statisk mannekeng:Valgfri test som definerer termisk isolasjonsverdi med test på statisk mannekeng.

Standard EN 14058 er komplementær til standardene EN 342 for klær mot kulde ved temperaturer ned til -5 °C og EN 343 beskyttelse mot dårlig vær. For holde varmen når du jobber i kalde omgivelser, anbefaler vi at du velger et plagg som er standardisert i henhold til minimumstemperaturen som kan nås i ditt arbeidsmiljø og at du ellers kler deg etter forholdene.

EN 14058 har følgende piktogram, ofte plassert inne i arbeidstøyet:

Vêtement de protection contre le froid