-20% PÅ ALLE VARER T.O.M 28.JULI

Laster...

EN 511-standarden

Den europeiske standarden EN 511 spesifiserer termisk motstandsdyktighet og isolasjonsevner for beskyttelseshansker mot konvektiv kulde og direkte kontakt med kulde ned til -50 °C. Den sertifiserer PPE (Personlig verneutstyr), spesielt hansker for personell som arbeider i kulde for å utføre sine funksjoner på byggeplasser, i fabrikker, på tak, osv. De er uunnværlige for å beskytte arbeidere og redusere risikoen for arbeidsulykker. Ekstremitetene er faktisk de første som kommer i kontakt med kulden og ofte de mest sårbare, da de er mindre beskyttet av menneskekroppens beskyttelsesmekanisme som produserer varme og styrer blodet mot de vitale organene.

Risikoer knyttet til aktiviteten

Arbeidere som opererer, både innendørs og utendørs, i miljøer der temperaturen er veldig lav, er utsatt for kulde og relaterte risikoer. Aktiviteter utført i kulde over lengre tid må nødvendigvis utføres med passende PPE. Miljøet anses som kaldt når omgivelsestemperaturen er under 5 °C. Menneskekroppen øker sin varmeproduksjon for å kompensere for tapet av grader i miljøet. Imidlertid, hvis temperaturen begynner å falle betydelig, kan arbeideren oppleve nummenhet, frostskader (hudlesjoner), eller til og med hypotermi. Alle deler av kroppen kan bli berørt og forårsake mer eller mindre alvorlige forstyrrelser og smerter. Bruk av passende klær som beskytter mot kulde er avgjørende for å sikre personalets beskyttelse og bevare deres helse. Beskyttelseshansker for arbeidere utsatt for kulde er nødvendige for å beskytte hendene på jobb. Uten tilstrekkelig termisk beskyttelse, oppstår en følelse av ubehag raskt og kan intensiveres hvis det er vind og/eller fuktighet.

Beskyttelsesnivået for PPE i henhold til EN 511-standarden

Å velge beskyttelseshansker som er tilpasset aktiviteten og arbeidsmiljøet er avgjørende. For å gjøre valget, kan forskjellige indikatorer hjelpe. Nivåene av motstand mot kulde og vanninntrengning gjør det mulig å vurdere effektiviteten til beskyttelseshansken avhengig av miljøet og oppgavene som skal utføres. For å være normert EN 511, gjennomgår en PPE forskjellige tester:

Motstand mot konvektiv kulde

For å måle den termiske isolasjonen til en beskyttelseshanske, gjennomgår den en test som vil bestemme den nødvendige kraften for at den skal opprettholde en konstant temperatur mellom overflaten av den forvarmede hånden og den kalde omgivelsesatmosfæren. Dette ytelsesnivået er karakterisert ved et tall mellom 0 og 4.

Motstand mot kontakt med kulde

Denne testen måler den termiske motstanden til materialet som brukes til å designe hansken når den kommer i kontakt med et kaldt objekt. Denne motstandsklassen er også notert mellom 0 og 4.

Vanntetthet

En beskyttelseshanske i samsvar med EN 511-standarden er ikke nødvendigvis tilstrekkelig, spesielt for håndteringsarbeid. Hansken må også oppfylle kravene i EN 388-standarden som beskytter hender mot mekaniske risikoer (slitasje, kutt, riving og punktering).

Berørte yrker

Beskyttelseshansker normert EN 511 er rettet mot personell som jobber i et kaldt miljø der temperaturene kan falle under 5 °C. Forskjellige yrker er berørt av beskyttelseshansker i henhold til EN 511-standarden, som arbeidere i byggebransjen, murere, vedlikehold av grønne områder, industri, logistikk, matindustri...