Fri frakt på ordre over 1.699,-

Laster...

EN 1149-5 Elektrostatiske egenskaper

Europeisk standard EN 1149-5 omhandler beskyttelsesklær for å forhindre elektriske støt som kan være brannfarlige i et område der eksplosjonsfaren er større enn gjennomsnittet. Arbeidstøy som er egnet for aktiviteten og risikoen det kan medføre for arbeidstakeren er avgjørende. EN 1149-5-standarden spesifiserer kravene knyttet til design og materialer til klær som sprer elektrostatisk ladning som: hette, caps, bukser, jakke, vest, etc. og utstyr som for eksempel knebeskyttere eller såler.

Menneskekroppen fungerer ikke som en leder, fordi den har lav elektrisk motstand. Hvis den er isolert fra jorden (gulv eller isolerende sko), kan den akkumulere elektrostatiske ladninger ved å berøre ladet utstyr eller materialer.

Beskyttelse EN 1149-5

Plaggene reduserer risiko for eksplosjon i områder hvor det er, eller kan forekomme, høye konsentrasjoner av gasser og/eller brennbare væsker. Stoffet er sertifisert iht. EN 1149-3. Stoffets antistatiske egenskaper oppnås ved innveving av karbontråder i metervaren, og plaggene har derfor permanente antistatiske egenskaper. Personer som bærer antistatiske klær skal være tilstrekkelig jordet ved å bruke antistatisk fottøy (evt. være direkte jordet).

 

Denne normen finnes ofte sammen med andre normer som f.eks. EN 11612, EN 11611, IEC 61482 og EN ISO 20471.

EN 1149-5 har følgende piktogram, ofte plassert inne i arbeidstøyet: